Глава МВА розповів, скільки території Торецька контролюють ЗСУ, повідомивши про ситуацію у місті

Начальник МВА Василь Чинчик розповів, скільки території Торецька Донецької області контролюють ЗСУ та повідомив про ситуацію в місті.

Торецьк

Фото – nytimes.com

Керівник міської військової адміністрації в ефірі національного телемарафону повідомив, що Сили оборони України контролюють близько 40-50% території Торецька, решта населеного пункту окупована ЗС РФ, інформує «НБН».

За словами Чинчика, захисники утримують позиції в Торецьку, незважаючи на спроби росіян повністю окупувати його в найкоротші терміни. За останню добу ворогові не вдалося просунутися в місті, українські воїни доклали всіх зусиль, щоб він не досяг успіху.

Чиновник зазначив, що із Торецька продовжують евакуйовувати цивільних, проте цей процес відбувається зі значними труднощами. Начальник МВА пояснив, що в місті залишилося близько 1150 людей, у деяких із них не залишилося документів. Вчора із громади вдалося вивезти 7 людей.

Чинчик додав, що евакуація проводиться лише у певні проміжки часу, коли є сприятливі погодні умови чи затишшя, що дозволяє якомога ближче в’їхати до міста та забрати людей.

Нагадаємо, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко пояснив важливість захоплення Торецька для росіян.

Exit mobile version