Скільки жителів Німеччини вважають, що Україна має «поступитися» РФ своїми територіями заради завершення війни – соцопитування

Майже половина жителів ФРН вважає, що Україна має віддати окупантам частину своїх територій заради миру, що підтверджують результати дослідження.

Німеччина

Фото – JOHN MACDOUGALL

Результати соцопитування компанії YouGov у ФРН показало, що 45% учасників дослідження виступають за територіальні поступки України задля завершення бойових дій та досягнення миру із РФ.

При цьому 39% респондентів підтримують позицію Києва та не схвалюють передачу захоплених українських регіонів Росії, інформує «НБН» із посиланням на агентство dpa.

Неоднозначні погляди серед німців викликало питання Криму: 22% жителів ФРН переконані, що українська влада має визнати втрату півострова, 23% опитаних виступають за те, щоб Київ відмовився ще й від територій, окупованих армією Путіна після початку повномасштабного вторгнення.

Щодо завдання далекобійних ударів ЗСУ по території країни-агресора за висловилися 42% респондентів, 43% виступили проти ураження об’єктів у РФ західною зброєю.

Раніше соціологи КМІС з’ясували, скільки українців вірять у підтримку Заходу та настання справедливого миру в їхній країні.

Exit mobile version