День ангела Богдана, Дениса та інших 12 жовтня: головні прикмети та традиції дня

У суботу, 12 жовтня, святкують іменини Денис, Богдан, Олександр та інші. Також розповідаємо вам про традиції та заборони цього дня.

Ангел

Фото – Mario Wallner / pexels.com

Сьогодні день ангела святкують Тарас, Остап, Макар, Іван, Микола, Олександр, Денис та Богдан. Хлопчика, який народився 12 жовтня, можна назвати одним із цих імен, інформує «НБН» з посиланням на ТСН.ua.

Ім’я Тарас має грецьке походження і означає «неспокійний», «бунтар». Власники цього імені зовсім не піддаються впливу і завжди роблять по-своєму, добре розуміються на людях, відрізняються розумом і різноманітними талантами.

Ім’я Остап означає «незмінний», «міцний», «стійкий». Люди, які носять це ім’я, наполегливі, цілеспрямовані, хочуть розібратися в усьому до кінця. Остапи люблять подорожі та багато чого досягають у житті.

Макар означає «щасливий», «блаженний». Це ім’я належить скромному, врівноваженому чоловікові, гарному сім’янинові. Макари вміють зберігати секрети і ніколи не дають хибних обіцянок.

Іван («помилований Богом») спокійний, доброчесний, неквапливий. Власники цього імені – щирі друзі та надійні товариші.

Ім’я Микола походить від грецького імені Ніколаос – «переможець народів». Головна риса людей, які носять це ім’я, самовладання та витримка.

Олександр («той, хто захищає людей») дуже активний і наполегливий, вміє справляти хороше враження і є справжнім відданим другом.

Ім’я Денис – це одна із форм імені Діонісій і з давньогрецького воно означає «посвячений Діонісу». Це ім’я належить веселим та товариським чоловікам, у компанії з якими рідко буває нудно.

Богдан («даний Богом») – смілива, сильна, працьовита людина, яка має широке коло спілкування та гарну репутацію.

12 жовтня ідеально підходить для домашніх справ. Наші пращури вірили, що якщо сьогодні зварити і з’їсти кашу, ви весь рік проживете у достатку. Водночас у цей день заборонено мстити, ображати інших, скандалити. Не рекомендується купувати церковні свічки – хворітимете, проводити прибирання в будинку, оскільки воно закінчиться невдало.

Раніше ми розповідали, чому 11 жовтня не варто виходити із дому.

Exit mobile version