Боротьба за кожен під’їзд та вулицю – в ОТУВ «Луганськ» розповіли про перебіг боїв за Торецьк

Речниця оперативно-тактичного угруповання військ «Луганськ» Анастасія Бобовнікова розповіла про перебіг боїв за Торецьк Донецької області та ситуацію в місті.

Торецьк

Фото – Oleg Petrasiuk/Handout via REUTERS

Представниця ОТУВ «Луганськ» в ефірі національного телемарафону назвала ситуацію в Торецьку важкою, вона динамічна, постійно змінюється. У місті триває боротьба буквально за кожен під’їзд та за кожну вулицю, інформує «НБН».

За її словами, окупанти контролюють східні та південно-східні частини населеного пункту, за інші райони йдуть активні бої, захисники стримують росіян.

Бобовнікова повідомила, що «визволителі» штурмують Торецьк малими групами по 5-7 бійців, яких прикривають міномети, артилерія та FPV-дрони. Для «другої армії світу» така тактика є ефективною, оскільки командування ЗС РФ не підраховує втрати живої сили і йому байдуже до життя своїх солдатів.

Речниця ОТУВ  звернула увагу на те, що біля міста були створені укріплення. Ці фортифікації мають допомогти Сил оборони стримати росіян та зберегти життя воїнів, якщо їм доведеться відступати із міста.

Раніше розповів докладніше про тактику армії Путіна в Торецьку боєць ЗСУ, порівнявши її з діями ворога в Авдіївці.

Exit mobile version