День ангела Михайла, Петра, Гната та Назара: що заборонено робити 14 жовтня

Розповідаємо про значення імен Михайла, Петра, Гната та Назара, які сьогодні святкують іменини, а також називаємо головні заборони 14 жовтня.

Ангел

Фото – Guilman / pexels.com

У понеділок, 14 жовтня, святкують день ангела Петро, ​​Назар, Гнат та Михайло. Якщо ви хочете назвати дитину одним із цих імен, вам буде цікаво дізнатися про їхнє значення, пише «НБН» з посиланням на ТСН.ua.

Ім’я Петро з грецької перекладається як «камінь», «скеля». Власники цього імені незалежні, прямолінійні, майже ніколи не змиряються із невдачами у своєму житті, відрізняються високим інтелектом і чуттям.

Ім’я Назар має кілька версій походження: єврейське – «дав обітницю», «присвятив себе Богу», арабське – означає «далекоглядний», «пильний», латинське – «назаретянин», «той, хто родом із Назарету». Носії цього імені привабливі, відповідальні, компанійські, впевнені і не люблять давати нездійсненні обіцянки.

Гнат (від латинського «вогненний») має вольовий, твердий, рішучий характер, він уміє за себе постояти і впевнений у своїх силах.

Михайло (давньоєврейське «хто як Бог») – тактовний, доброзичливий чоловік, який поважає чужі кордони, не дивиться на всіх зверхньо та м’яко критикує.

14 жовтня заборонено злословити, сваритися, конфліктувати, розпускати плітки, влаштовувати дівочі посиденьки, займатися рукоділлям (в’язати, прясти, вишивати). Сьогодні не рекомендується вирушати в далеку подорож і займатися домашніми справами, щоб уникнути проблем зі здоров’ям. Також у цей день не варто розчісувати волосся, інакше у вас можуть виникнути проблеми.

Раніше ми розповідали про значення імен Іван, Остап, Тарас, Макар, Олександр, Микола, Богдан та Денис.

Exit mobile version