День ангела Дмитра, Семена, Івана та інших: народні прикмети та традиції 15 жовтня

Розповідаємо вам, хто сьогодні святкує іменини, а також чому 15 жовтня не варто стригтися, виходити з дому після заходу сонця і забороняється дивитися у дзеркало.

Ангел

Фото – Urs van Osch / pexels.com

У вівторок, 15 жовтня, день ангела святкують Іван, Семен, Лук’ян, Ян, Дмитро та Денис. Розкажемо вам, що означають ці імена та який характер у їхніх власників, інформує «НБН».

Іван (давньоєврейське «помилований Богом», «милість Божа», «подарунок Божий») спокійна, доброчесна, некваплива людина. Саме виваженість приносить йому максимальні дивіденди.

Ім’я Семен має єврейське походження і означає «Він (Бог) почув». Власник цього імені має лідерські якості, швидко знаходить друзів, має творчі здібності.

Лук’яну (з латинського означає «світлий») властива чистота помислів, щирість, шляхетність, розважливість, а також креативність та вміння знаходити нестандартні рішення.

Ян (давньоєврейське «Бог милостивий») цілеспрямована, спокійна, врівноважена, доброзичлива людина. Такі чоловіки – перфекціоністи, які намагаються робити все на найвищому рівні.

Дмитро (давньогрецьке «посвячений богині Деметрі») впевнений, врівноважений, спокійний, працьовитий, добросердий чоловік, який не любить конфліктів.

Денис (з давньогрецького «посвячений Діонісу») старанна, акуратна, весела і товариська людина, в компанії з якою майже ніколи не буває нудно.

Наші пращури вірили, що цього дня не можна вживати жирну їжу і спиртні напої, дивитися до світанку в дзеркало і виходити на подвір’я після заходу сонця, адже такі дії можуть привернути неприємності. З цієї ж причини сьогодні краще не займатися ремонтом або прибиранням. Також не рекомендується стригти волосся або заплітати косу, вважається, що в пасма можуть вплестися хвороби.

Раніше ми розповідали про значення імен Петро, ​​Михайло, Назар та Гнат.

Exit mobile version