Цілеспрямована політика РФ – Костін прокоментував зростання випадків страт військовополонених окупантами

Генеральний прокурор Андрій Костін прокоментував зростання випадків страт військовополонених окупантами, заявивши, що ці вбивства –цілеспрямована політика РФ.

Андрій Костін

Фото – facebook.com/AndriyKostinUa

Генпрокурор України в інтерв’ю бельгійському виданню La Libre заявив, що за останній рік зросла кількість страт військовополонених загарбниками. Костін підкреслив, що вбивства українських воїнів ворогом – не поодинокі злочини, а цілеспрямована політика країни-агресора, пише «НБН».

За його словами, більшість військових злочинців із РФ заочно засуджені українськими судами. Водночас розслідувати злочини загарбників у ході війни надзвичайно складно.

Говорячи щодо вбивств полонених воїнів Сил оборони росіянами, Костін повідомив, що окупанти стали частіше чинити такі злочини. Катування та страти захисників без суду та слідства – зброя війни, залякування та знищення ЗС РФ.

Генпрокурор розкрив, що Україна має докази того, що такі дії ворога – цілеспрямована політика країни-агресора. Наприклад, є аудіозапис, на якому зафіксований наказ офіцера армії Путіна не брати бійців ЗСУ в полон, а страчувати їх на полі бою.

Костін додав, що одне із головних завдань нашого правосуддя – притягнення Росії до відповідальності за її агресію, внаслідок якої в Україні вже сталося понад 140 000 військових злочинів.

Нагадаємо, 10 жовтня у Курській області загарбники розстріляли українських воїнів. Омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на масову страту захисників.

Exit mobile version