День ангела Олексія, Євгена та Георгія: якого святого вшановують православні українці 16 жовтня

Розповідаємо вам, хто святкує 16 жовтня день ангела, якого святого вшановують православні українці цього дня і що сьогодні суворо заборонено робити.

Ангел

Фото – RDNE Stock project / pexels.com

У середу, 16 жовтня, день ангела святкують Іван, Георгій, Олексій, Євген та Леонтій. Хлопчика, який народився сьогодні, можна назвати одним із цих чудових імен, повідомляє «НБН» із посиланням на ТСН.ua.

Православні українці цього дня вшановують пам’ять мученика Лонгіна. Святий був римським сотником, який став свідком розп’яття Ісуса. Лонгін визнав Христа Сином Божим і повірив у Нього.

Святий активно проповідував Євангеліє, через що його почали переслідувати. Лонгіна заарештували за активне поширення християнства і піддали жорстоким тортурам, проте він не відмовився від своєї віри, незважаючи на важкі страждання. Стійкість мученика стала символом непохитної віри, вона надихає інших не зрікатися своїх переконань.

Наші пращури вірили, що сьогодні не можна сміятися з нещастя інших, говорити неприємності, сваритися. Також не рекомендується займатися рукоділлям, проводити весь час вдома та брати в руки чужі предмети – це може спричинити неприємності.

Крім того, варто утриматися від справ, які містять невизначеність та ризик, а важливі зустрічі краще перенести на інший день, оскільки вони можуть завершитися не так, як ви очікуєте.

Раніше ми розповідали, що означають імена Ян, Іван, Семен, Дмитро, Денис та Лук’ян.

Exit mobile version