День ангела Антона, Дем’яна та інших 17 жовтня: головні традиції та заборони дня

У четвер, 17 жовтня, Дем'ян, Олександр, Йосип, Андрій, Леонтій та Антон святкують іменини. Також у цей день православні українці вшановують пам'ять пророка.

Ангел

Фото – Guilman / pexels.com

Цього дня православні християни вшановують пам’ять пророка Осії, який жив у 11 столітті до н. е. у царстві Ізраїль, інформує «НБН» із посиланням на ТСН.ua.

Осія закликав народ залишити відступництво, ідолопоклонство та повернутися до Бога. Святий пророкував і про майбутнє Ізраїлю – попереджав про те, що царство впаде, проте Господь відновить його після вторгнення, подарує народові мир.

Згідно із народними прикметами, сьогодні заборонено злословити, сваритися, витрачати багато грошей на фінансові проблеми або брати їх у борг. Також не варто дивитися у вічі жебракам, щоб не накликати на себе бідність. Окрім того, не рекомендується після купання дитини виливати воду на вулицю, оскільки вона погано спатиме.

Сьогодні день ангела святкують Дем’ян, Олександр, Йосип, Андрій, Леонтій та Антон. Якщо ваш син народився 17 жовтня, ви можете подарувати йому одне із цих чудових імен.

Раніше ми повідомляли, яке свято у церковному календарі 16 жовтня.

Exit mobile version