День ангела Давида, Єлизавети, Злати та інших: що не рекомендується робити 18 жовтня

Розповідаємо вам, хто у п'ятницю, 18 жовтня, святкує день ангела, що означають їхні імена, а також що не рекомендується робити цього дня, згідно з народними віруваннями.

Ангели

Фото – Guilman / pexels.com

Сьогодні іменини святкують Єлизавета, Злата, Давид, Лука, Гаврило, Йосип, Андрій, Семен, Федір, Микола та Сергій. «НБН» розповідає, що означають деякі з цих імен і який характер у їхніх власників.

Єлизавета з єврейської означає «Бог – моя клятва» або «Божа обіцянка». Носії цього імені мають гострий розум, рішучість, незалежність, витонченість, силу, але водночас і співчуття й емпатію.

Злата (аналог імені Голда – з єврейського «золото») відома своєю життєрадісністю, оптимізмом, цілеспрямованістю та щедрістю.

Давид (єврейське «коханий», «дорогий») – це лідер, хоробрий чоловік, який може прокласти собі шлях до успішного життя та впливу.

Лука (з латинського «світло») легко знаходить спільну мову з оточуючими, вміє ретельно планувати, завдяки чому в роботі досягає успіхів, головним пріоритетом у житті для нього є сім’я.

Власник імені Гаврило (давньоєврейське «моя міць – Бог», «сила Божа») – наполеглива людина із високими амбіціями, комунікабельна, вміє володіти собою, прекрасний керівник.

Згідно з народними віруваннями 18 жовтня заборонено брати гроші в борг, хвалитися досягненнями, куштувати гострі страви, пліткувати. Також сьогодні не варто піднімати незнайомі речі із землі, інакше ви можете накликати на себе чуже лихо. Одруженим парам не можна конфліктувати, оскільки сварка може затягнутися на рік і навіть закінчитися розставанням.

Раніше ми розкривали значення імен Ян, Семен, Денис, Дмитро, Лук’ян та Іван.

Exit mobile version