Сирський назвав умову для збільшення терміну базової підготовки військових в Україні

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський висловився щодо збільшення терміну базової підготовки бійців ЗСУ, назвавши умову для нововведення.

Олександр Сирський

Фото – facebook.com/UkrainianLandForces

Головком армії України на своїй Facebook-сторінці розповів, що він провів робочу нараду з питань удосконалення підготовки військових. За його словами, важливою передумовою для збереження життів захисників та захисниць є якісна підготовка на всіх етапах, пише «НБН».

Воєначальник заслухав доповідь з пілотного проєкту, який передбачає збільшення терміну базової загальної військової підготовки з 1 до 1,5 місяця, а також враховує актуальні потреби та виклики.

Генерал уточнив, що нова модель БЗВП вже впроваджується і на початку зими він прийматиме рішення щодо наступного етапу збільшення терміну базової підготовки захисників та захисниць, якщо дозволить оперативна ситуація.

Головнокомандувач додав, що у Силах оборони справжнім флагманом підготовки особового складу стали десантно-штурмові війська, тому інші формування ЗСУ мають переймати їхній підхід.

Раніше головком української армії заявив, що російські загарбники не змогли перехопити ініціативу у захисників в Курській області.

Exit mobile version