Глава ЦПД розповів, що насправді виробляли «спиртзаводи» у РФ, які вночі атакували дрони

У ніч на вівторок, 22 жовтня, дрони вдарили по спиртзаводах у РФ, керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко прокоментував атаку.

Удар по спиртовому заводу в РФ

Фото - соцмережі

Вночі ряд російських регіонів атакували безпілотники, ціллю дронів були теплоелектростанції та спиртові заводи. Міністерство оборони РФ традиційно похвалилося «успішним» відбиттям повітряного нападу, однак у Мережі заявили про ураження об’єктів.

Російські пабліки повідомляють, що дрони вдарили по ТЕЦ у місті Єфремов Тульської області та Суземському районі Брянської області, інформує «НБН».

Губернатор Тульської області Дмитро Міляєв також визнав, що внаслідок атаки постраждали приміщення Єфремівського спиртового заводу та спиртзаводу у селищі Лужковський. Згодом стало відомо, що у Єфремові постраждав і завод синтетичного каучуку.

Окрім того, БПЛА вдарили і по спиртзаводу АТ «Біохім» у місті Расказово Тамбовської області. Внаслідок «бавовни» на підприємстві спалахнула пожежа, вогонь вдалося загасити через годину. Пожежники гасили займання через падіння уламка безпілотника і на промпідприємстві у Воронезькій області.

Керівник ЦПД прокоментував нічну дронову атаку на спиртзаводи у країні-агресорі. За словами Коваленка, росіяни використовували ці об’єкти не лише для виготовлення спирту, а й палива, вибухових речовин для потреб путінських окупаційних військ.

Лейтенант додав, що ворог замаскував ці підприємства під щось інше, хоча насправді використовує їх для продовження війни.

Як повідомлялося, під Брянськом ліквідували пілота ЗС РФ, який причетний до обстрілів житлового будинку у Дніпрі 14 січня 2023 року та ТЦ у Кременчуці 27 червня 2022 року.

Exit mobile version