Окупантам залишилося 7-8 км до Костянтинівки, військовий експерт пояснив важливість міста для ворога

Військовий експерт, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман пояснив важливість захоплення Костянтинівки Донецької області для окупантів, до якої ворогові залишилося близько 7-8 км.

Донецька область

Фото – v-variant.com.ua

Армія Путіна продовжує активні штурми, намагаючись прорвати оборону ЗСУ Часового Яру, щоб забезпечити собі рух на Костянтинівку. До цього міста ЗС РФ залишилося пройти близько 7-8 кілометрів, повідомляє «НБН» із посиланням на видання «РБК-Україна».

Гетьман пояснив, що Костянтинівка залишається для «другої армії світу» однією з потенційних цілей. За його словами, російським окупаційним силам важливо взяти під контроль місто, оскільки воно є залізничним хабом.

Військовий експерт зазначив, що захоплення залізниці дуже важливе для росіян у плані логістики, оскільки вони її активно використовують. Він розповів, що для будь-якої армії найкраще використовувати саме такий транспортний шлях з кількох причин: по-перше, залізницею відразу можна перевозити великий обсяг вантажів, по-друге, якщо вона буде частково зруйнована, її швидко відремонтують.

Гетьман зазначив, що спроби ЗС РФ просунутися до населеного пункту очікувані, проте, чи вдасться це ворогові, залежить від того, скільки особового складу, зброї та техніки він зможе залучити.

Нагадаємо, у 24-й ОМБр заявили, що загарбники вклинилися в лінію оборони армії України в районі Часового Яру.

Exit mobile version