День ангела Опанаса, Олексія, Петра та інших: народні традиції 24 жовтня

Розповідаємо вам про значення імен тих, хто у четвер, 24 жовтня, святкує день ангела, а також про народні традиції цього дня.

Ангел

Фото - Mario Wallner / pexels.com

24 жовтня іменини святкують Петро, ​​Іван, Микола, Олексій та Опанас. Для дитини, яка народилася цього дня, можна вибрати одне з цих імен, «НБН» розповідає про їхнє значення:

Ім’я Опанас із давньогрецької означає «безсмертний» або «невмираючий». Такі чоловіки м’які, добрі, спокійні, відходливі, здатні до самопожертви та безкорисливо допомагають людям. Люблять подорожувати, у роботі надійні та акуратні.

Олексій (з давньогрецької «захищати», «відбивати», «запобігати») амбітний, честолюбний, рішучий, дуже впертий, має сильні лідерські якості. Він гарний друг та надійний товариш, любить організовувати активний відпочинок.

Ім’я Іван з давньоєврейського означає «милість Божа» або «помилований Богом». Носії цього імені неквапливі, спокійні та добропорядні, їх важко вивести із себе. Серйозно ставляться до роботи, за що їх поважають колеги та керівники.

Петро (давньогрецьке «скеля», «камінь») прямолінійний і незалежний, майже ніколи не змиряється з невдачами, насилу приховує свою емоційну природу, при цьому він серцевий, приємний і щедрий чоловік.

Ім’я Микола походить від давньогрецького імені Ніколаос, що означає «переможець народів». Власник цього імені має головну рису – самовладання і витримку, він непохитний у своєму спокої.

Народні традиції свідчать, що сьогодні сприятливий день для допомоги нужденним, оскільки добро повернеться вам сторицею.

Водночас 24 жовтня заборонено лаятись, лихословити, ходити по калюжах та мочити ноги, ображати тварин. У цей день будьте обережні з тендітними речами, якщо ви щось розіб’єте у вашу родину, можуть прийти хвороби. Крім того, сьогодні краще не приймати подарунки від протилежної статі, щоби вас не приворожили.

Раніше ми розповідали, що означають імена Герман, Григорій та Ганна.

Exit mobile version