Як інформує «НБН» із посиланням на аналітичний матеріал проєкту EastFruit, протягом цього тижня, внаслідок підвищення купівельного попиту, відпускна вартість моркви зросла до 27-34 гривень/кілограм, що, усереднено, на 10 відсотків більше, ніж фіксувалося 7 днями раніше.
Збільшення відпускних цін на моркву спровоковано одразу кількома факторами:
- коренеплід активно скуповується як оптовими компаніями, так і роздрібними мережами, що сприяє подорожчанню;
- обсяг пропозиції якісного овочу на ринку дещо обмежений, оскільки агрогосподарства призупинили продажі, очікуючи подальшого зростання вартості.
Попри те, що зараз морква в українських магазинах, у середньому, в 3,6 раза дорожча, ніж спостерігалося в ідентичний період 2024 року, учасники ринку вважають — тенденція зростання цін має тимчасовий характер.
Раніше ми писали про те, що в Мінсоцполітики уточнювали відсоток березневої індексації пенсій.