Аналітики пояснили помітне подорожчання моркви наприкінці лютого

Вітчизняні аграрії масово розпродають запаси овочів через різке погіршення якості, однак така тенденція не зачіпає деякі види продукції.

Морква.

Фото - east-fruit.com

Як інформує «НБН» із посиланням на аналітичний матеріал проєкту EastFruit, протягом цього тижня, внаслідок підвищення купівельного попиту, відпускна вартість моркви зросла до 27-34 гривень/кілограм, що, усереднено, на 10 відсотків більше, ніж фіксувалося 7 днями раніше.

Збільшення відпускних цін на моркву спровоковано одразу кількома факторами:

Попри те, що зараз морква в українських магазинах, у середньому, в 3,6 раза дорожча, ніж спостерігалося в ідентичний період 2024 року, учасники ринку вважають — тенденція зростання цін має тимчасовий характер.

Раніше ми писали про те, що в Мінсоцполітики уточнювали відсоток березневої індексації пенсій.

Exit mobile version