У Росії імпортозаміщують TikTok: відома дата запуску аналога програми для створення відео

У березні соціальна мережа TikTok заборонила російським користувачам завантажувати контент та вести прямі трансляції.

Chipz

Російська програма Chipz. Фото – vedomosti.ru

З цієї причини країна-агресор взялася за розробку аналога китайського відеохостингу. Імпортозаміщений додаток має запуститися вже за кілька місяців.

Заборона на діяльність користувачів з РФ та відмова TikTok виконати вимоги Роскомнагляду про виключення з рекомендацій для неповнолітніх контенту військової спрямованості стали передумовами для розробки вітчизняного сервісу для створення відео, інформує “НБН“.

Російське видання “Ведомости” повідомило, що створенням імпортозаміщеного відеохостингу займається дочірня компанія “Сбера” – “Сберінтертейнмент”.

Вітчизняний додаток Chipz, за задумом розробників, об’єднає каталог каталогу, відеоредактор і соціальну мережу. У російському аналогу TikTok користувачі створюватимуть короткі вертикальні ролики з готових шаблонів, вибираючи з бібліотеки музику та кліпи.

Реліз нового сервісу заплановано на вересень цього року. Chipz має функціонуючий сайт, де росіяни можуть залишити заявку на закрите тестування.

Зазначимо, що Роскомнагляд заборонив і інші іноземні соцмережі в Російській Федерації, зокрема, додатки американської компанії Meta. З цієї причини росіяни взялися за створення Росграма — аналога Instagram. Однак імпортозаміщену версію популярного сервісу спіткав провал.

Exit mobile version