Щоб не загнати бруд глибше: як і чим не можна чистити роз’єм смартфона

Як акуратно ви б не використовували свій телефон, його роз'єм все одно поступово заповнюватиметься пилом і брудом. Фахівці розповіли, як правильно «гніздо» смартфона, зокрема iPhone, щоб не зашкодити гаджеті.

чистка смартфона

Чищення роз'єму смартфона. Фото – uipservice.com

Багато хто використовує гострі предмети, щоб витягти з отворів пристрою сміття. Фахівці не радять чистити роз’єм смартфона пінцетом, зубочисткою чи скріпкою, інформує «НБН» із посиланням на Mashable.

Погана ідея також використовувати для цього спирт і будь-які інші рідини. Крім того, експерти не рекомендують звільняти роз’єми від пилу та бруду за допомогою балонів зі стисненим повітрям. Такий метод відмінно підходить для чищення клавіатури ноутбука, проте їхній напір дуже потужний для делікатної електроніки, крім того, він може загнати сміття ще глибше.

Фахівці Apple зазначають, що для чищення отворів у телефоні чудово підійдуть невеликі щітки з м’якою щетиною. Звільняти роз’єми від бруду потрібно чистою та сухою щіткою, тримаючи її під нахилом.

Раніше експерти розповіли, що робити, якщо смартфон почав дуже швидко розряджатися. Фахівці запропонували найпростіше вирішення проблеми.

Exit mobile version