Випуск смартфонів без роз’єму для гарнітури: чому є попит на такі гаджети

Сьогодні клієнти магазинів техніки можуть не знайти у моделях мобільних пристроїв нового покоління роз'єм для навушників. Виробники все частіше стали випускати телефони без гнізда для гарнітури, що пов'язано із трьома факторами.

Смартфон без гнізда для навушників

Смартфон без гнізда для навушників. Фото – akket.com

Зараз провідні виробники смартфонів встановлюють роз’єм для гарнітури в основному на бюджетних моделях телефонів. Якщо така тенденція продовжить бути актуальною, незабаром більша частина пристроїв буде без гнізда для навушників, інформує “НБН” з посиланням на Рortaltele.

Такі зміни у випуску смартфонів пов’язані із трьома факторами. По-перше, зараз активно просуваються бездротові навушники. Компанія Apple почала випускати iPhone без роз’єму для гарнітури, стимулюючи попит на AirPods.

По-друге, більшість виробників вважає, що дротяні пристрої – застаріла технологія і потрібно робити вибір на користь бездротових навушників.

По-третє, всередині смартфонів часто не вистачає простору, тому замість гнізда для гарнітури виробники розміщують там якісь датчики або мають можливість встановити батарею з більшою потужністю.

Нагадаємо, якщо ваш телефон має роз’єм для навушників, важливо знати, як правильно очистити гніздо від сміття, бруду та пилу, щоб не пошкодити пристрій.

Exit mobile version