Російські пропагандисти анонсували блокування YouTube: коли буде закрито доступ до відеохостингу

Країна-агресор продовжує закривати всі можливі канали інформації, які суперечать політичному порядку Кремля.

YouTube

Відеохостинг YouTube. Фото – ria.ru

Роскомнагляд вже оголосив екстремістськими, а також заблокував доступ до деяких західних соцмереж, наприклад, Instagram і Facebook, і не залишає спроб закрити YouTube.

У Росії неодноразово загрожували блокуванням американського відеохостингу, намагалися підняти вітчизняний сервіс-аналог, проте ці спроби провалювалися з тріском. Незважаючи на невдачі, керівництво держави-терориста все одно навмисно залишить громадян без популярної платформи, інформує «НБН» із посиланням на російське інформаційне агентство «ТАСС».

Член ради при президенті РФ із розвитку громадянського суспільства та прав людини Ігор Ашманов попередив, що YouTube може зникнути в Росії вже цієї осені.

Він зазначив, що власника відеохостингу не вперше було оштрафовано Московським судом за те, що не видаляє контент. Тому росіяни мають бути готовими до того, що сервіс рано чи пізно потрапить під блокування. Ашманов вважає, що до осені має запрацювати вітчизняний додаток для показу відео RuTube, а також самостійним хостингом стане Відео ВКонтакте.

Зазначимо, що у Росії також займаються імпортозаміщенням китайського відеохостингу TikTok. Через кілька місяців у РФ планують запустити вітчизняний додаток-аналог Chipz.

Exit mobile version