Ілон Маск розповів про можливості робота-гуманоїда Tesla Bot: де підприємець бачить свою розробку у майбутньому

Американський підприємець та інженер Ілон Маск розповів про характеристики та можливості робота-гуманоїда Tesla Bot. Мільярдер повідомив, яке застосування цієї розробки він бачить у майбутньому.

Робот Tesla Bot

Робот Tesla Bot. Фото – quote.rbc.ru

Маск розповів, що робот буде за зростанням, вагою, формою та можливостями наближений до дорослої людини і робити те саме, що й люди – швидко крокувати, носити важкі предмети, а також спілкуватися за допомогою інтерактивного екрану на обличчі, інформує «НБН» з посиланням на Teslarati.

За словами підприємця, оскільки наше суспільство засноване на взаємодії з двома руками та десятьма пальцями, Tesla Bot зовні буде схожий на людину.

Американський інженер зазначив, що раніше Tesla хотіла створити роботів-гуманоїдів для виконання небезпечних завдань, щоб убезпечити людей, проте пізніше в компанії вирішили, що в майбутньому Tesla Bot має масово застосовуватися в обслуговуванні домогосподарств та робити звичну для людини роботу – готувати їжу, косити газони та доглядати за літніми людьми.

Зазначимо, що Маск також активно готується до колонізації Марса, стверджуючи, що людству необхідно освоїти Червону планету. За його словами, це станеться вже 2029 року, проте британський фізик Брайан Кокс вважає, що американський інженер помилився у своєму прогнозі.

Exit mobile version