Витік охолоджуючої рідини на російському кораблі «Союз МС-22»: у NASA хочуть евакуювати екіпаж із МКС за допомогою SpaceX

В агентстві NASA всерйоз почали вивчати можливість застосування космічного корабля Crew Dragon SpaceX для того, щоб евакуювати деяких членів екіпажу з Міжнародної космічної станції. Необхідність у цьому виникла після інциденту з витоком рідини, що охолоджує, на російському кораблі «Союз МС-22».

NASA

В NASA планують евакуацію астронавтів з МКС. Фото - liga.net

Як повідомляє «НБН», про це йдеться у матеріалі Reuters.

Наразі представники «Роскосмосу» та NASA з’ясовують причину прориву лінії теплоносія на зовнішньому радіаторі російського космічного корабля «Союз МС-22». На початку наступного року екіпаж корабля з двох росіян та одного американця має повернутися на Землю.

У свою чергу, в «Роскосмосі» розглядають запуск порожнього корабля «Союз» до МКС, щоб повернути трьох астронавтів на Землю. Але якщо РФ з якоїсь причини не зможе це зробити, то NASA розглядають інший варіант.

  Так, представник NASA Сандра Джонс заявила:

«Ми поставили SpaceX кілька питань щодо їхньої здатності повернути додаткових членів екіпажу на Dragon. Однак нині це не наш основний фокус».

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що космічний апарат NASA врізався в астероїд, змінивши траєкторію його руху, що стало надзвичайно важливою подією для запобігання потенційним загрозам для Землі в майбутньому.

Exit mobile version