В Україні змінилася вартість яєць, рослинної олії та борошна: що подешевшало

У нашій країні, останнім часом, спостерігається тенденція до значного зростання цін, проте деякі продукти харчування, все ж таки, стали коштувати трохи менше.

Супермаркет.

Фото - gettyimages.com

Про те, що на полицях українських магазинів почала потроху знижуватися вартість курячих яєць, соняшникової олії та борошна, пише «НБН», посилаючись на матеріал тематичного порталу «Мінфін».

Зокрема, станом на середу, 26 квітня, усереднена ціна за десяток курячих яєць просіла з 72,06 гривні до 70,60 гривні. Утім, яйця від торгової марки «Ясенсвіт» навпаки незначно додали у вартості — до 74,12 гривні/десяток.

Також, практично на 8 гривень, за поточний квітень, подешевшала рафінована соняшникова олія, яку постачає торгова марка «Олейна», – з 62,75 гривні до 54,83 гривні/0,850 літра. При цьому, за «Щедрий Дар» на касі попросять лише на 1 гривню менше – 64,80 гривні/0,850 літра.

Вартість пшеничного борошна від торгової марки «Хуторок» трохи просіла — на кілька копійок, до 22,20 гривні/кілограм, але вже 2 кілограми цього ж борошна, стали коштувати не 42,79 гривні, а 37,45 гривні.

Раніше наш інформаційний портал писав, як експерти пояснили, з чим пов’язане підвищення цін на каву в Україні.

Exit mobile version