Ціни на свинину в Україні: як змінилася вартість м’яса в травні

В українських магазинах регулярно зростає вартість звичних продуктів харчування, і тепер настала черга сала та інших різновидів свинини.

Ціни на м'ясо.

Фото - rbc.ua

Про те, що ціна на свинину в нашій країні продовжує підвищуватися безперервно, і виключно усереднена вартість солоного сала на полицях супермаркетів цього місяця, якщо порівнювати з квітнем, все ж таки дещо знизилася, пише «НБН», посилаючись на моніторинг тематичного порталу «Мінфін».

За останні тижні, свиняча груднинка подорожчала з 181,65 гривні/кілограм до 187,07 гривні/кілограм, лопатка підросла у вартості з 183,64 гривні/кілограм до 189,65 гривні/кілограм, а ошийок — з 233,67 гривні/кілограм до 249,60 гривні/кілограм. Підчеревок збільшився в ціні з 176,67 гривні/кілограм до 182,21 гривні/кілограм, свинячі ребра — з 177,19 гривні/кілограм до 181,46 гривні/кілограм, а обріз для шашлику — з 191,66 гривні/кілограм до 196,66 гривні/кілограм.

Також, у травні, якщо провести порівняння з попереднім місяцем, подорожчало сало домашнє — з 180,33 гривні/кілограм до 185,00 гривні/кілограм, але засолене сало, навпаки, подешевшало — з 261,27 гривні/кілограм до 256,30 гривні/кілограм.

Раніше ми писали про те, як в Україні піднялася вартість солі та приправ із приходом травня.

Exit mobile version