Понад 250 гривень за кілограм: у супермаркетах оновили вартість свинини, курятини та сала

На полицях українських магазинів практично постійно коригують ціни на звичні продукти харчування, зазвичай у більший бік, і різні види м'яса тільки дорожчають.

Супермаркет.

Фото - vesti.ua

Про те, що в нашій країні не поспішає падати вартість різноманітної свинини та курятини цього місяця, пише «НБН», ґрунтуючись на ціновому моніторингу порталу «Мінфін».

Якщо порівнювати з квітнем, найбільше доведеться заплатити за свинячу груднинку — замість 181,65 гривні/кілограм — 181,9 гривні/кілограм. Лопатка підросла у вартості з 183,64 гривні/кілограм до 189,22 гривні/кілограм, ошийок — з 233,67 гривні/кілограм до 237,21 гривні/кілограм. Середня ціна на ребра змінилася з 177,19 гривні/кілограм до гривні/кілограм, а нарізка для шашлику подорожчала з 191,66 гривні/кілограм до 196,93 гривні/кілограм.

Істотно зросли ціни й на курятину: стегно збільшилося у вартості з 107,48 гривні/кілограм до 116,95 гривні/кілограм, гомілка — з 77,79 гривні/кілограм до 75,95 гривні/кілограм, а філе — з 142,64 гривні/кілограм до 146,8 гривні/кілограм.

Крім свинини та курятини, подорожчання зачепило і сало: домашнє «підскочило» з 180,33 гривні/кілограм до 185 гривень/кілограм, а солоне — з 261,27 гривні/кілограм до 263,1 гривні/кілограм.

Раніше ми писали про те, як зниження темпів інфляції в Україні вплинуло на вартість товарів і послуг.

Exit mobile version