Постановка на військовий облік: у Раді змінили вимоги до граничного віку призовників

Режим воєнного стану, як і загальну мобілізацію в нашій країні, продовжено ще на 90 днів — до 18-го серпня поточного року, і ВРУ вирішила дещо скоригувати запити до віку потенційних військовослужбовців.

Призовники в Україні.

Фото - focus.ua

Про те, що в українському парламенті знизили максимальний вік перебування громадян на військовому обліку з 27-ми до 25-ти років, пише «НБН», посилаючись на схвалений проєкт закону №9281, доступний до ознайомлення на офіційній сторінці Верховної Ради України.

Не так давно в оборонному відомстві України заявляли – подібні зміни викликані тим, що в період дії воєнного стану, просто відпадає потреба в перебуванні на зазначеному обліку громадян, віком до 27-ми років (призов цієї категорії військовозобов’язаних на строкову військову службу під час воєнного стану не здійснюється), оскільки щорічне прибуття таких призовників до ТЦК і СП, включно з регулярним проходженням ними медоглядів, призводить до істотних фінансових витрат, а також надмірно навантажує медпрацівників, збільшуючи черги під час проходження військово-лікарняної комісії.

Раніше ми писали про те, що Володимир Зеленський підписав закони, що спрощують проходження військово-лікарської комісії.

Exit mobile version