Суми в «платіжках» українців зростуть: як зміняться тарифи на світло і воду з червня

У нашій країні, з настанням літнього сезону, уряд підвищить не тільки тарифи на електроенергію, а й підніме вартість послуг водопостачання та водовідведення.

Платіжки.

Фото - ukrainianwall.com

Про те, як збільшаться деякі комунальні тарифи, пише «НБН», посилаючись на матеріал видання «Новини.LIVE».

У Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКП) впровадили підвищення тарифів на електрику вже з 1-го червня. І якщо раніше розглядався сценарій щодо корекції в більший бік винятково верхньої позначки для побутових споживачів, які «спалюють» від 250 кВт/годин на місяць, у підсумку було ухвалено рішення про відмову від подібної диференціації, з уведенням єдиної тарифікації для всіх українців — 2,64 гривні/одна кВт-година, замість попередньо обіцяних 2,88 гривні/одна кВт-година.

Також, у НКРЕКП пропонують перейти до розгляду питань щодо оновлення тарифів на водопостачання/водовідведення для населення сьогодні, 31-го травня. У разі ухвалення цінових нововведень, вода може подорожчати щонайменше на 30 відсотків.

Раніше наш інформаційний портал писав про те, з якої причини в Україні знову почалися масштабні відключення від електроенергії.

Exit mobile version