Чи будуть українці відчувати нестачу електроенергії: в НБУ зробили прогноз до кінця 2023 року

З 21-го вересня поточного року, держава-терорист відновила ракетні атаки на об’єкти критичної інфраструктури в Україні, спровокувавши часткові відключення електроенергії на територіях Рівненської, Житомирської, Київської, Дніпропетровської та Харківської областей, і наразі НБУ спрогнозував, на що очікувати побутовим споживачам нашої країни в найближчому майбутньому.

НБУ.

Фото - bank.gov.ua

Про те, що банк-регулятор склав прогноз показників дефіциту електроенергії на 4-й квартал цього року, в якому передбачається менш негативний ефект для українців, якщо порівняти з 2022-м роком, пише «НБН», посилаючись на пояснення заступника голови НБУ Олексія Шабана, опубліковане в Forbes.

Як стало відомо, у Нацбанку впевнені — недопостачання електроенергії не перевищить ліміту в 5 відсотків (аналогічна позначка в 1-му кварталі 2023-го року, після російських обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури, становила 15 відсотків).

Також, слід зазначити, що на самому початку 2023-го року, у банку-регуляторі прогнозували більш значний негативний вплив вимкнення електропостачання на економічну сферу: можливий дефіцит енергоресурсу очікувався в діапазоні від 15 до 18 відсотків у 4-му кварталі.

Раніше ми писали про те, що в НБУ пояснювали, у чому вигідність гривневих депозитів і облігацій держпозики.

Exit mobile version