Шмигаль повідомив про терміни, у які Україна зможе отримати «заморожені» активи РФ

Згідно з оновленою «Швидкою оцінкою завданих збитків і потреб на відновлення» (RDNA3), станом на початок 2024-го року, сумарні витрати на відновлення інфраструктури України протягом найближчого десятиліття становитимуть 486 млрд доларів США, і все це, не враховуючи сукупних економічних, соціальних та інших втрат нашої країни, оцінених у майже 499 млрд доларів.

Денис Шмигаль.

Фото - скріншот ТГ-відео.

Про те, що ключовим ресурсом, який сприятиме інтенсивному відновленню України, безумовно, стане вилучення «заморожених» активів РФ, яку планують запустити вже поточного року, пише «НБН», посилаючись на заяву, розміщену в офіційному Telegram-каналі прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

За словами Шмигаля, позиція України у вищеописаному питанні так і залишається абсолютно незмінною — за все має заплатити держава-терорист. Крім того, всупереч старту майже ідентичного процесу, запланованого також на 2024-й рік, який дає змогу спрямувати доходи від активів РФ Україні, Київ вважає таку можливість лише проміжним етапом, що не скасовує необхідності повноцінної конфіскації всіх коштів країни-агресора.

Прем’єр-міністр України підкреслив:

Таким чином, ми створимо дієвий запобіжник від свавілля диктаторів з імперськими амбіціями.

Раніше ми писали, що Шмигаль повідомляв позитивну новину про нарощування темпів виробництва снарядів для мінометів і боєприпасів для артилерії.

Exit mobile version