Підвищення тарифів в Україні: експерт розповів, як і коли зростуть ціни на газ

На час дії воєнного стану в Україні, уряд заборонив коригувати в більший бік тарифи на «блакитне паливо», зафіксувавши вартість ресурсу у «Нафтогазу» на рівні в 7,96 гривні/кубометр, але в найближчому майбутньому ціни можуть переглянути.

Тарифи на газ.

Фото - korrespondent.net

Про те, як незабаром можуть змінити підхід до тарифікації газу для побутових споживачів нашої країни, пише «НБН», посилаючись на прогнозування глави «Спілки споживачів комунальних послуг України» Олега Попенка, яке прозвучало в ефірі телемарафону на YouTube-каналі «Телеканал Рада».

Експерт вважає — вартість «блакитного палива» для населення зможе зрости незначно, якщо відштовхуватися від чинного тарифу. Зокрема, відповідні структури вивчали можливість збільшення тарифу на газ, торкнувшись питання зростання в діапазоні від 1 гривні до 1,5 гривні. Таким чином, або після анулювання мораторію Кабміну, або вже в перші місяці після завершення опалювального сезону, за 1 кубічний метр українцям доведеться віддавати від 9 гривень до 9,5 гривні.

Раніше ми писали про те, що в Кабінеті Міністрів України повідомляли, чи готується в країні підвищення тарифів на електроенергію.

Exit mobile version