Як інформує «НБН» із посиланням на Telegram-канал ресторанного ресурсу «Реве та стогне», відповідно до даних досліджень компанії з автоматизації закладів Poster, ціна за одну тарілку національної страви у вітчизняних закладах громадського харчування у 2020 році становила 55 гривень, а в поточному році — 110 гривень.
Слід зазначити, що «індекс борщу» — економічний показник, покликаний допомогти в оцінюванні різниці у вартості ідентичних продуктів у різних регіонах.
Наприклад, найдорожче борщ обійдеться в Миколаївській і Херсонській областях — 130 гривень і 129 гривень відповідно.
Далі йдуть Харківщина з ціною тарілки в 120 гривень, а також столиця, де порція борщу коштує 110 гривень.
При цьому, найдоступніший борщ — на Тернопільщині (60 гривень) і на Сумщині — 65 гривень.
Загалом таблиця «індексу борщу» за областями має такий вигляд, як зазначено нижче:
Раніше ми писали про те, що в Держстаті показували, як серпнева інфляція позначилася на вартості продуктів.