Як інформує «НБН» з посиланням на матеріал «РБК-Україна», за обґрунтованою думкою аналітика «Українського клубу аграрного бізнесу» (УКАБ) Максима Гопки, вартість найпопулярнішого новорічного салату «Олів’є», істотно і невиправдано зросла.
Виходячи з аналітичних даних Гопки, в нашій країні фіксується значне зростання цін на різноманітні продукти харчування, і, впродовж цього року, помітно подорожчала і традиційна святкова страва.
Зокрема, з інгредієнтів салату «Олів’є» значне підросли ціни на:
- 1 кілограм звичайної картоплі — майже у 2 рази (від 32-34 гривень);
- десяток курячих яєць категорії С1 — на 25 відсотків (від 70 гривень);
- 1 кілограм моркви — щонайменше у 2,5 раза (від 29 гривень).
Таким чином, ціни на ключові, і раніше найдоступніші компоненти зазначеного салату, збільшилися, в середньому, в діапазоні від 25 до 30 відсотків, що не сходиться ні з прогнозами Нацбанку, ні з даними Державної служби статистики.
Раніше наш інформаційний портал писав про те, що економіст пояснював рекордне зростання вартості яєць і картоплі в Україні.