Як інформує «НБН» із посиланням на матеріал «УНІАН», від заступника голови «Всеукраїнської аграрної ради» Дениса Марчука пролунало пояснення — підвищенню цін на яйця посприяв чинник здорожчання зернових кормів, а також лютневе похолодання, у період якого тримати курей в опалювальних комплексах стало накладно.
Виходячи зі слів Марчука, населення України ще може сподіватися на зниження вартості яєць після Великодня, оскільки саме наприкінці квітня прогнозується падіння ажіотажного попиту, настання весняного потепління, а кури нестимуться більше, що дасть змогу розширити обсяг пропозиції цього товару на прилавках магазинів і ринків.
Таким чином, наприкінці квітня або на початку травня, вартість яєць, судячи з усього, опуститися в діапазоні від 20 до 25 відсотків від цінника в 77 гривень, що, втім, відбувається практично щосезону.
Раніше наш інформаційний портал писав про те, що НБУ пояснював різке підвищення цін на продукти в березні.