Українцям можуть не дати відпустку під час війни: хтось із громадян не отримає час для відпочинку

Під час збройного протистояння з Росією деяким українцям не дозволять піти у відпустку, якщо є працівниками критичної інфраструктури.

Хто з українців не отримає відпустку у період війни

Хтось із українців не отримає відпустку у період війни. Фото – news.dtkt.ua

Роботодавці критичної інфраструктури не можуть надати відпустку працівникам у період воєнного стану, інформує «НБН» із посиланням на Закон України.

Можуть забути про відпочинок громадян України, які працюють в управліннях, які надають адміністративні послуги, працівники енергозабезпечення, водопостачання, водовідведення, продовольчого забезпечення, хімічної промисловості.

Залишаться без відпустки українці, які працюють у біолабораторіях, сфері охорони здоров’я, виготовлення вакцин, фармацевтичної промисловості та дослідницької діяльності.

Не підуть на канікули працівники електронних комунікацій, інформаційних та фінансових послуг, транспортного забезпечення. Крім того, у період війни не відпустять із роботи співробітників служби порятунку, сфери оборони, держбезпеки, цивільного захисту населення та територій, правопорядку, виконання правосуддя, а також тих, хто забезпечує утримання під вартою.

У цьому законі також зазначено громадян, які працюють на об’єктах космічної діяльності, технологій та послуг.

Раніше експерти розповіли, чи українці мають моральне право на відпочинок в умовах війни і як відпочивати, щоб нікого не образити.

Exit mobile version