Єгипет продовжує будівництво нової столиці: як виглядатиме місто-гігант за $45 млрд

Єгипет продовжує грандіозне будівництво нової столиці, про проект якої стало відомо сім років тому. До липня цього року завершено будівництво близько 70% першої черги будівель.

Єгипет

Єгипет. Фото – if24.ru

Кабінет Міністрів Єгипту повідомив, що сьогодні понад 70% будівельних робіт на першому етапі створення нового адміністративного центру завершено, інформує «НБН» із посиланням на «РБК-Україна».

Проект нової столиці обійдеться Арабській Республіці Єгипет у 45 мільярдів доларів. Основні роботи планують закінчити цього року, а значно розширюватиме місто-гігант протягом 8 років.

Вже зведено урядовий, фінансовий та діловий райони, сюди буде перенесено державні установи з Каїру. У новій столиці Єгипту з’являться найвищий у світі хмарочос Oblisco Capitale, найвища в Африці вежа Iconic Tower, друга за величиною мечеть у світі, найбільша церква на Близькому Сході та парк, розміри якого перевищать удвічі розмір Центрального парку в Нью-Йорку.

Унікальним місто-гігант стане і завдяки технологіям «розумного руху», які допоможуть спростити транспортні пересування. Також проект нової столиці Єгипту боротиметься із забрудненнями: на кожного городянина виділять 15м2 зелених насаджень.

Як повідомлялося, експерти туристичного бізнесу розповіли скільки українців планують свою відпустку під час війни і якому відпочинку віддадуть перевагу.

Exit mobile version