Коли весь час хилить у сон: 6 способів підбадьорити себе, якщо не виспався

Кожна сучасна людина час від часу страждає від проблеми недосипання, тому важливо знати, як привести себе до тями, якщо ви мало відпочивали вночі.

безсонниця

Як підбадьоритися після недосипання. Фото – pixabay.com

Посилити ефект, що бадьорить, вранці допоможе каві, проте випити його потрібно за особливою схемою. Щоб підготувати організм до дії кофеїну, потрібний мікросон. Випийте філіжанку міцної кави, яку можна заїсти гірким шоколадом, поставте будильник на 15-20 хвилин і лягайте спати. Завдяки тому, що ви прокинетеся до настання фази глибокого сну, кофеїн матиме більш потужний ефект, що бадьорить, інформує «НБН» з посиланням на ProstoWay.

Якщо у вас немає часу на таку методику, не пийте каву протягом години після пробудження, оскільки напій блокуватиме вироблення гормону кортизолу, який допомагає організму прокинутися.

Швидко прокинуться допоможе промивання рук холодною водою. Цей прийом допомагає як боротися з сонливістю, а й зняти напругу при стресової ситуації.

Пожуйте м’яту або ментолову жувальну гумку, які надають збуджуючу дію на організм, подібно до енергетика. Крім того, жувальні рухи дадуть зрозуміти мозку, що треба запустити процес травлення, виробляючи інсулін, який і спричинить відчуття бадьорості.

Допоможе прокинутися техніка самомасажу, яка посилить циркуляцію крові в організмі. Повільно круговими рухами натискайте на маківку, задню частину шиї, мочки вуха, область під колінами, а також на точку між великим та вказівним пальцями.

Якщо ви клюєте носом, сядьте на тверду поверхню, створюючи незручні умови. При такому дискомфорті вам навряд чи захочеться спати, і ви швидше прийдете до тями.

Раніше лікар розповіла, як навчитися розслаблятися, щоб відпочивати в період війни.

Exit mobile version