Яку їжу брати у поїзд чи автобус під час спеки: безпечні продукти для довгих поїздок

Перекус – важлива складова будь-якої поїздки, тому варто знати, яка їжа буде безпечною в спеку і не викличе отруєння у дитини та дорослого.

Їжа для подорожі

Їжа для подорожі. Фото – otdyhateli.com

Насамперед, при плануванні меню в поїздку, важливо врахувати, які продукти мають сильний сечогінний ефект або ті, що викликають метеоризм і відразу відмовитися від них, інформує «НБН» з посиланням на «РБК-Україна».

Не беріть із собою газовані напої, пиво, квас та подібні напої, віддайте перевагу воді, молочним напоям та чаю. До заборонених продуктів належать чіпси, сухарики та інші снеки, які викликають печію, м’ясо, риба, консерви, начинки з майонезом та молочні продукти.

За рекомендацією дієтологів та лікарів для поїздки у спеку підходять фрукти, овочі, печиво, круасани, домашні сухарі, хлібці, солоне або сиров’ялене м’ясо, горіхи, сухофрукти, варені яйця, «лікарська», сирокопчена ковбаса.

Якщо ви надумаєте зробити бутерброди, не використовуйте вершкове масло чи соуси. Пам’ятайте, що всі продукти повинні бути смачними без розігріву, мати нейтральний аромат та бути надійними під час зберігання.

Нагадаємо, що у Департаменті охорони здоров’я розповіли, як не заробити отруєння чи гострі кишкові інфекції влітку.

Exit mobile version