42% дня на повноцінне відновлення: психологи пояснили, як правильно відпочивати під час війни

Іноді здається, що повноцінний відпочинок під час війни – нездійсненне завдання. Однак саме в цей період люди найбільше потребують відновлення та поповнення енергії. Психологи розповіли, як це робити правильно.

Відпочинок

Відпочинок. Фото – judywinslowrealtor.com

На порталі «Бережи себе» фахівці нагадали, що вчені Нагоски дійшли висновку, що людині потрібно 42% дня для відпочинку та відновлення, які включають фізичну активність, взаємодію у соціумі, активне дозвілля, сон та харчування, інформує «НБН».

Психологи зазначають, що для якісного відпочинку потрібно правильно розподілити ці 42% доби. Фізична активність повинна займати щодня не менше 30 хвилин, ви можете робити зарядку, бігати чи прогулятися. Також важливо виділяти достатньо часу на сон, в середньому для відпочинку вночі необхідно від 7 до 9 годин на добу.

Не забувайте про активне дозвілля, щодня приділяйте час для занять улюбленою справою, яка допомагає вам боротися зі стресом. Це може бути творчість, читання книг, хобі тощо. Також допомагає відновитись соціальна взаємодія – зустрічі з близькими та друзями.

Не менш важливим апектом для повноцінного відпочинку є харчування. Потрібно не перекушувати на ходу або їсти біля комп’ютера, а насолоджуватися стравами. За словами фахівців, свідоме харчування не лише допомагає не переїдати, а й приносить набагато більше задоволення від їжі.

Пам’ятайте, що важливо контролювати свій відпочинок і робити це часто, щоб ваше фізичне та психічне здоров’я покращилось, а також зміцнювалась продуктивність. Можна скласти список того, що ви давно хотіли зробити і намагатися щодня виконувати по рядку.

Нагадаємо, що фахівці розповіли, як покращити свій сон за допомогою трьох простих кроків.

Exit mobile version