Росіяни масово здають путівки на відпочинок: туроператори розповіли, хто з громадян анулює тури

Туристичний бізнес у Російській Федерації переживає не найкращі часи. Після того, як президент Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію в країні, громадяни почали масово здавати путівки на відпочинок.

Туристичний бізнес у Росії

Туристичний бізнес у Росії. Фото – shutterstock.com

Туроператори РФ повідомляють, що відмови від заброньованих путівок досягають 30%, на стільки ж просіли продажі турів, інформує «НБН» із посиланням на видання «РБК-Україна».

Керівник однієї з великих російських туркомпаній зазначає, що бронювання путівок стало на паузу через різкий стрибок цін, а також через анулювання турів громадянами, які отримали повістки або бояться закриття кордонів.

Знаходяться і росіяни, які хочуть вирушити на відпочинок, проте не купують тури через високі ціни на авіаквитки. У той же час місця в літаках не залишаються порожніми: тільки-но хтось відмовляється від путівки, квиток відразу ж викуповують.

Представник турбізнесу зазначив, що багато громадян скаржаться на те, що виліт до Туреччини на двох найближчими днями обходиться у понад мільйон рублів, у той час, як вони можуть відлетіти на Кубу, за що потрібно буде заплатити скромних 180 000 рублів.

У Мережі турагенти РФ повідомляють, що часто їхні клієнти, які перебувають на відпочинку, говорять про те, що вони передумали повертатися додому, проте поки що це явище не стає масовою еміграцією.

Нагадаємо, що в Росії після оголошення мобілізації вартість авіаквитків до безвізових країн на найближчі дні зросла вдесятеро.

Exit mobile version