Які фактори негативно вплинуть на туристичну індустрію у світі у 2023 році: прогноз експертів

Якщо в попередні роки на світовий туризм негативно вплинула пандемія коронавірусу, то зараз період епідемії для цієї сфери залишився в минулому. Експерти розповіли, які фактори впливатимуть на галузь в 2023 році.

Світовий туристичний бізнес

Світовий туристичний бізнес. Фото – fixygen.ua

Фахівці World Travel Market у звіті розповіли, що може стати перешкодою для подорожей у 2023 році, інформує «НБН» з посиланням на schengenvisainfo.com.

Експерти опитали учасників найбільшої виставки туристичної індустрії World Travel Market, поцікавившись, чи впливатиме зростання захворюваності на коронавірус на їхній бізнес у наступному році: лише 5% респондентів відповіли, що ковід негативно позначиться на їхній справі.

Водночас, опитані озвучили інші чинники, які негативно вплинуть на світовий туризм. 45% переконані, що на галузі негативно позначиться зростання вартості життя, 13% – ціни на бензин, 12% – війна РФ проти України, 10% – ціни на енергоносії й 4% – хаос в аеропортах, який спостерігався цьогоріч.

Зазначимо, що туристичний бізнес переживає не найкращі часи у Росії після початку мобілізації. Туроператори РФ поскаржилися, що громадяни почали масово складати путівки на відпочинок.

Exit mobile version