Бажають «поліпшити якість» туристів: на популярному острові мають намір запровадити податок за в’їзд

Індонезійська влада планує запровадити для туристів податок на відвідування острова Балі. Таке нововведення дозволить боротися з некерованою поведінкою відпочиваючих, зокрема захиститися від росіян.

Острів Балі

Фото – slovoidilo.ua

Міністр туризму Індонезії Сандіага Уно повідомив, що план про введення плати за в’їзд на Балі знаходиться на стадії обговорення, проте на острові вважають, що такий захід допоможе «поліпшити якість туристів».

Про це інформує «НБН» з посиланням на independent.co.uk.

З відпочивальників мають намір брати від 30 до 100 доларів за відвідування острова. Представник Ради з туризму Балі зазначив, що туристичний податок допоможе виділити фінанси на низку заходів та позбавити острів репутації дешевого напряму, куди стікаються туристи з низькими доходами, які створюють багато проблем.

Найбільше скарг з боку жителів Балі стосувалися відпочивальників із Російської Федерації, які порушують громадський порядок. У деяких випадках громадян країни-агресора доводилося депортувати. За чотири місяці цього року з країни вислали 101 іноземця, з яких було видворено 27 росіян.

Зазначимо, що в РФ зріс попит на відпочинок у країнах Європи, незважаючи на труднощі з перельотами та візові обмеження.

Exit mobile version