Як швидко заснути дорослим та дітям: сомнологи розповіли про техніку «місток»

Під час війни багато дорослих і дітей страждають від нестачі сну через постійні переживання, тривоги і стреси. Сомнологи рекомендують використовувати техніку «місток», щоб мати якісний нічний відпочинок.

Безсоння

desiblitz.com

Фахівці, які лікують розлади сну, рекомендують застосовувати техніку «місток», яка є ефективною як для дорослих, так і для дітей, інформує «НБН» з посиланням на OBOZ.UA.

За словами сомнологів, така методика допоможе налагодити режим і засипати набагато швидше. Її суть полягає в тому, щоб створити спокійний, плавний перехід до сну. Багато хто звик на ніч почитати новини, «позалипати» в соцмережах, після чого відкласти гаджети і одразу лягати в постіль.

Експерти не рекомендують одразу йти в ліжко після відключення телевізора, комп’ютера чи смартфона. Важливо створити свого роду «місток» – щоденний спокійний ритуал, який допоможе розслабитися та підготувати організм до відпочинку вночі.

«Містком» може стати улюблене заняття, яке має стати щоденною звичкою. Наприклад, перед сном ви можете послухати заспокійливу музику, прийняти ванну з ароматичними оліями або почитати книгу.

Раніше медики пояснювали, як домашні улюбленці стають причиною неспокійних ночей та поганого сну.

Exit mobile version