Подорож наодинці: 9 порад для туристів, які планують поїздку без компанії

Іноді нам хочеться відпочити наодинці, іноді друзі не можуть скласти компанію в подорожі, тому до таких поїздок потрібно готуватися особливо ретельно. Щоб запобігти несподіванкам та проблемам у чужій країні ще на етапі зборів варто виконати важливі рекомендації.

Подорожі

Фото – pexels.com

Починайте планувати свою поїздку до іншої країни ще вдома. Постарайтеся прорахувати кожен свій крок, щоб уникнути проблем та непотрібних пригод. Вивчіть місцевість, куди плануєте вирушити, запишіть в телефоні адресу готелю, визначтеся, з ким триматимете зв’язок на випадок форс-мажору, інформує «НБН» з посиланням на OBOZ.UA.

Щоб завжди залишатися в зоні досяжності для рідних та близьких, налаштуйте роумінг. Крім того, можливість дзвонити за кордон допоможе вам, якщо ви потрапите в халепу.

Вивчіть основні фрази мовою тієї країни, де ви плануєте відпочивати. Не зайвим буде завантажити офлайн-перекладач.

Підготуйте документи, зробивши три копії: одну носіть разом із оригіналом, іншу – завантажте на телефон, третю – залиште в сейфі. Також перевірте баланс на банківському рахунку та приготуйте дрібні купюри, розклавши їх у різні відділення сумки. Не беріть на прогулянку багато готівки.

Заздалегідь оформіть страховку. Не нехтуйте цим документом, оскільки ніколи не відомо, що може статися за кордоном.

Пам’ятайте, що в подорожі може бути нікому допомогти вам з багажем, тому намагайтеся, щоб ваша валіза була легкою. На прогулянки в рюкзак не забувайте класти необхідне – карту, ліки, антисептик, перекус і воду.

Вибираючи житло або готель, вибирайте безпечніші та пристосовані для туристів локації ближче до центру та визначних пам’яток.

Досвідчені мандрівники радять шукати бари та паби, які знаходяться подалі від туристичних. Там ви не тільки зможете розслабитись за келихом алкогольного напою, а й завести цікаві знайомства з місцевими. При цьому важливо не залишати склянку без нагляду і не передавати особисті дані першому-ліпшому.

Намагайтеся уникати конфліктів із місцевими, залишайте епіцентри розбірок якнайшвидше, за потреби викликайте поліцію. Обходьте стороною нетрі, де вас можуть обікрасти.

Раніше ми розповідали, як зменшити кількість багажу для поїздок у сезон холодів.

Exit mobile version