Вибираємо розмір матраца для нового ліжка

Неможливо уявити повноцінний нічний відпочинок без якісного матраца. Якщо ваша постіль вас не влаштовує, не приносить відчуття затишку і цілковитого комфорту, то саме час замислитися над придбанням нового матраца для ліжка.

Сучасні матраци в інтернет-магазині КупиСтілець представлені в усіх можливих варіаціях. Ми зібрали кілька корисних порад, які обов’язково допоможуть вибрати вам ідеальний варіант.  

Розміри матраців

Звісно, розмір матраца насамперед залежить від ліжка, на якому він буде використовуватися. Розглянемо стандартні розміри матраців, які підходять для більшості ліжок і представлені у сучасних виробників.

  1. Дитячі матраци. Для немовлят та дітей до 3 років популярні розміри 60×120 см (прямокутні), 70×70, 75×75 см (круглі). Починаючи з 3 до 7 років рекомендуються варіанти 60/70×140/160 см. Починаючи із 7 років і до закінчення школи – 80/90×180/190/200 см, але вибір для підлітка залежить від його комплекції.
  2. Односпальні матраци мають стандартні розміри – 80/90×190/200 см.
  3. Півтораспальні матраци. Розмір 120×190/200 см підходить для тих, хто віддає перевагу простору односпального ліжка, але не хоче повністю перейти до двоспального.
  4. Двоспальні матраци. Вибір включає розміри 140/160/180/200×190/200 см.

Як визначити потрібну довжину і ширину?

Розглянемо декілька простих кроків, які допоможуть вам визначити розміри матрацу.

Плюс, пропонуємо ваші увазі ряд додаткових рекомендацій, за допомогою яких вибір матраца наблизиться до ідеального:

Вибір матраца – ключовий момент, який забезпечить ваш сон потрібним комфортом. Враховуйте індивідуальні уподобання і особливості статури, щоб створити ідеальне місце для відпочинку.

Висота матраца

Також важливим критерієм під час вибору вважається і висота матраца. Висота матраців для дітей варіюється залежно від віку дитини:

Стандартна висота матраців для дорослих – від 18 до 25 см. Якщо ви маєте середню вагу, то вам підійде практично будь-який з варіантів. У разі ваги понад 90 кг рекомендується вибирати моделі вище 20 см, щоб уникнути сильного провалювання матраца, не відчувати дерев’яне дно та уникнути зіткнення з бортиками.

Як збільшити термін служби матраца

Розглянемо декілька простих правил, які допоможуть вам не лише правильно вибрати матрац, а і значно продовжити термін його експлуатації:

Exit mobile version