Підземний лабіринт, «село» з каміння та озеро, яке не замерзає: три маловідомі містичні локації в Україні

В Україні є місця, які приваблюють шукачів містики, а також мандрівників, які втомились від стандартних туристичних локацій. Розкажемо вам про один із найбільших у світі підземних лабіринтів, «село» з каміння та озеро, яке ніколи не замерзає.

Одеські катакомби

Фото – travels.in.ua

У селі Хропотова Хмельницької області є одна з наймістичніших водойм України – озеро Вікнина, яке не замерзає навіть у найсильніші морози.

За переказами, озеро є вікном в інший світ, звідси його назва. До речі, у ньому не ризикують купатися навіть місцеві жителі, побоюючись біди, інформує «НБН» із посиланням на видання «РБК-Україна».

Фото – hotels24.ua

Маловідома містична локація є і на Житомирщині поблизу села Рудня-Замисловицька – пам’ятка природи Кам’яне Село. Вчені досі не можуть встановити походження цього комплексу каміння, яке формою нагадує церкву та будинки.

За однією з теорій на це місце каміння приніс льодовик, але є більш загадкова версія. Згідно з легендою, на цьому місці було село, в яке прийшов Бог та попросив у селян поїсти. Люди кинули йому черстві окрайці, і, розгнівавшись, Бог перетворив село на каміння.

Фото – wikipedia.org

На Одещині є моторошне підземелля – катакомби протяжністю близько 2500 кілометрів, яким майже 200 років. Більшість із них – каменоломні, з яких витягували будівельні камені. Їхня глибина становить від 4 до 30-35 метрів.

Одеські катакомби – один із найбільших підземних лабіринтів на землі, куди охоче спускаються туристи.

Фото – wikipedia.org

Нагадаємо, «Біблія для туристів» назвала найкращу країну для подорожей.

Exit mobile version