Є лише один значний мінус: названо найкраще місто для життя в Європі

Спеціальна комісія ЄС назвала Цюріх найкращим місцем для життя в Європі. Швейцарське місто має розвинену інфраструктуру, якісну медицину, високий рівень безпеки. Однак у нього є й значний мінус.

Цюріх

Фото – Nate Hovee / pexels.com

Видання Express повідомляє, що за версією спеціальної комісії ЄС Цюріх став ідеальним місцем для комфортного життя на континенті, до уваги брали 83 європейські міста, інформує «НБН».

97% жителів світового центру фінансів та банківської справи заявили, що вони почуваються щасливими. Швейцарцям подобається, що в Цюріху є розвинена інфраструктура, якісна медична допомога, високий рівень безпеки, а також можливості для професійного зростання та відкриття нових горизонтів.

У той же час, це місто має значний мінус – недоступність житла через високі ціни на нерухомість.

Неофіційна столиця Швейцарії приваблює і туристів з усього світу, адже має багату історію та традиції. У Цюріху мандрівники зможуть помилуватись типовою середньовічною європейською архітектурою. Зокрема, в центрі міста знаходяться два знамениті собори Гросмюнстер і Фраумюнстер.

У Цюріху знаходиться чимало музеїв від усім відомого Швейцарського національного до тематичних (іграшок, динозаврів, прялок, зайців та кроликів тощо). Також його візитною карткою є Цюріхське озеро, де можна насолодитися гарними краєвидами на місто та гори.

Багато туристів прагнуть приїхати у Цюріх саме в різдвяний період. Місто дуже гарне вночі, а під час зимових свят, коли його прикрашають безліччю вогників, виглядає просто казково.

Раніше ми розповідали про три маловідомі містичні локації в Україні.

Exit mobile version