«Правило S»: що можна забирати туристам із готельного номера, щоб не потрапити в халепу

Кожен турист повинен знати, що можна забрати з собою додому з готельного номера, а що треба залишити в апартаментах, щоб не бути осоромленим і не потрапити в халепу. У цьому допоможе «правило S».

Номер у готелі

Фото – Pixabay

Готелі дозволяють туристам забирати з номера одноразові предмети, дотримуючись «правила S», інформує «НБН» з посиланням на OBOZ.UA.

Відпочивальники можуть залишити собі предмети, які починаються на цю літеру: мило (soap), шампунь (shampoo), гель для душу (shower gel), шапочку для душу (shower cap), капці (slippers), канцелярський набір (stationery), дорожній швейний набір (sewing kit), набір для чищення взуття (shoe shine kits) та цукор (sugar).

Також гості готелю можуть брати інші одноразові предмети – ватяні диски, палички, бальзами та лосьйони для тіла, зубні пасти та щітки, чай, кава, вершки та міні-бар (якщо він оплачений).

Туристам заборонено забирати з номера речі, що належать готелю: постільна білизна, рушники, халати, вішалки, вази, попільнички, келихи, чашки, побутові прилади, чайники, кавоварки тощо.

Якщо персонал готелю спіймає гостя на крадіжці цих предметів, у кращому разі його попросять повернути їх назад або спишуть їхню вартість з картки, з якої оплачувалося проживання. Також туриста можуть внести до чорного списку порушників і навіть звернуться до правоохоронних органів.

Нагадаємо, експерт із подорожей дала кілька простих порад туристам, які допоможуть їм заощадити гроші під час подорожі.

Exit mobile version