Норвегія надала Україні додаткову військову допомогу: що отримали ЗСУ цього разу

Влада Норвегії прийняла рішення додатково передати для потреб Збройних сил України військову допомогу. Далі у матеріалі про те, що саме цього разу отримала Україна.

Військова допомога

Як повідомляє «НБН» із посиланням на ЗМІ, на офіційній сторінці уряду Норвегії з’явилася інформація про те, що країна передала додатково Україні патрульні броньовані автомобілі.

Йдеться про чотирнадцять патрульних броньованих автомобілів IVECO LAV III. Дані транспортні засоби мають дуже хорошу мобільність. Також вони надійно захищені. Аналогічну модель автомобілів використали війська Норвегії під час бойових дій в Афганістані.

У повідомленні також наголошується, що ця військова допомога надається Україні на додаток до іншого військового обладнання. Зокрема, йдеться про артилерію, переносну ППО, а також броньовані автомобілі, які раніше вже були поставлені Збройним силам України.

Дослівно з оприлюдненого міністром оборони Норвегії Бьорн Арільд Грамом повідомлення:

«Нині Норвегія активно продовжує робити власний внесок у боротьбу українського народу за свою свободу та територію. Уряд протягом усього часу оцінює, як Норвегія може надалі підтримати ЗСУ, щоб Україна могла захищати себе від агресії Росії».

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що в Україну вже їдуть танки, які для потреб ЗСУ передала Північна Македонія.

Exit mobile version