Маріупольської трагедії не було б: у Польщі розповіли, як можна було врятувати місто

Українським збройним силам вдалося б відстояти Маріуполь у період боротьби за це місто, якби на той час вони мали американські РСЗВ HIMARS.

Трагедія Маріуполя

Цієї трагедії можна було б запобігти. Фото - liga.net

Як повідомляє «НБН» із посиланням на Polska Time, про це заявив польський посол в Україні Бартош Ціхоцький.

За його словами, наявність такого озброєння допомогла б українським військовим не допустити входу окупантів до міста. На той момент Збройні сили України знаходилися за 100 кілометрів від Маріуполя і не мали можливості перемістити лінію фронту. А наявність HIMARS допомогла б ударити по окупантах навіть на великій відстані.

«Немає жодних сумнівів у тому, що якби Україна отримала HIMARS раніше, маріупольська трагедія не сталася б. Українцям нічого не залишалося, як просто стояти за 100 кілометрів від Маріуполя на рівнинній місцевості. Вони не мали змоги зрушити лінію фронту, тому вони спостерігали, яка трагедія спіткала їхніх товаришів. Росіяни не увійшли до цього міста, якби ЗСУ мали це озброєння», – упевнений дипломат.

Ціхоцький висловив упевненість, що Україна здобуде перемогу у розв’язаній Росією війні, хоча для цього ЗСУ доведеться пройти довгий шлях, а країни Заходу мають надавати підтримку.

Нагадаємо, що в окупованому Маріуполі різко зріс показник смертності в місцевих лікарнях через гостру нестачу ліків.

Exit mobile version