Влада Чехії підтримала повну заборону на видачу шенгенських віз для жителів Росії

Влада Чехії, країни, яка нині головує в Європейському Союзі, підтримала повну заборону на видачу шенгенських віз для мешканців Російської Федерації. Раніше таку ініціативу було запропоновано деякими країнами Євросоюзу.

Візи

Чорногорія може скасувати безвіз з РФ. Фото - liga.net

Як пише “НБН” з посиланням на Глава зовнішньополітичного відомства Чехії Ян Липавський заявив, що його країна підтримує таку ініціативу, яка б забороняла громадянам Російської Федерації отримати шенгенські візи.

Дослівно із заяви Липавського:

«Прага вже неодноразово займається тим, що на зустрічах у Брюсселі порушує це питання на рівні глави уряду та міністрів зовнішньополітичних відомств. Чехія прагне домогтися скоординованого підходу до всього Європейського Союзу».

При цьому чеська влада нагадала, що їхня держава була першою, яка заборонила видачу російським та білоруським громадянам видачу віз. Причиною цього є повномасштабне вторгнення військ Путіна на українську територію.

Насамкінець міністр додав:

«Під час російської агресії, яка нині змінює власні заявлені кордони, неможливо говорити про звичайний туризм для громадян Росії».

Нагадаємо, раніше ми вже повідомляли, що ЄС може надати Україні макрофінансову підтримку в один мільярд євро.

Exit mobile version